Truth about blogging

(sandals: Ahlens, pants: H&M, shirt: Tally Weijl, watches: DKNY, handbag: Aaccent, necklaces: Ur&Penn)

Blogovanie sa stalo velkou časťou môjho života. Úprimne vám musim povedť, že keď som cez posledne dve letá neblogovala dost mi to chýbalo a preto som veľmi rada, že mi to tento rok vyšlo :) Najčastejsie si sadnem za počitač po praci, keď čakám na priateľa kým dopracuje on. Väčšinou je to z tohoto čarovného miesta. Všetky tie farby a vzory mi nejak dodávaju energiu :)
No, v tomto článku by som sa chcela zamyslieť nad niečim inym. Neviem, ci iba ja som si to začala v poslednej dobe viac uvedomovať ale ľudí ktorí nás (blogerov) kritizuju stale viac pribúda. (Musim ale zaklopat, ze na mojom blogu som zatiaľ žiadnych nezaznamenala :) z coho som velmi rada) Ja som človek veľmi veľmi zvedavýž preto veľa z tých komentárov na blogoch aj čítam a je mi z toho velmi smutno. Pretože blogovať neznamená iba odfotit sa niekde za rohom, uploadnuť fotku na blog a nestarať sa. To si veľa neblogerov neuvedomuje, ze ono to zaberá veľmi veľmi veľa času. Napriklad: dizajn blogu, kde fotiť, ako fotiť, kto bude fotiť, o čom budem písat, úprava fotiek, kedy sa bude fotiť, čo si oblečiem, makeup, vlasy, ako ziskať čitateľov, sledovanie trendov, nové nápady, to že su na blogu 4 fotky neznamená, že iba toľko sa ich odfotilo (u mňa je to vždy minimálne 30-40 fotiek). Preto mi je to často krát ľúto, neblogeri si to jednoducho neuvedomujú, že je to niekedy veľmi tažké a mali by byť radi, že je tu takáto možnosť inšpirácie (ked sa mi blog nepači, tak tam nechodim a nerišim). Súhlasite so mnou alebo je váš názor uplne iný?



14 comments:

  1. Veľká pravda! Vo väčšine vecí s tebou súhlasím. Našťastie stále na blogoch prevláda viac pozitívnych ako negatívnych reakcií.:)

    lapkindressbox.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. Mne proste vadí, že väčšinou kritizujú anonymovia, ktorí nemajú odvahu, aby sa podpísali a stáli si za svojim názorom...
    Nie je to nič iné ako odbúranie stresu a rešenie komplexov.
    Btw. miesto je naozaj báječné aj outfit je perfektný. :)

    ReplyDelete
  3. veľmi príjemné miesto.. naozaj sa to nezdá, ale zaberá to veľa času a človek, ak je kritizovaný za hlúposti potom odchádza všetka chuť.. Myslím si, že negatívne komentáre by ani neexistovali keby ľudia sa vždy zamysleli, že či to čo napísali chceli by si to prečítať od niekoho..

    Dievcata pozyvam vas na GIVEAWAY o trendovu bizuteriu TU

    ReplyDelete
  4. true :)

    ach, chtěla bych takové křesílko!

    ReplyDelete
  5. občas by som si aj ja trochu podpichla,ale väčšinou to myslím dobre,bez cieľa niekoho uraziť... ani ja som sa ,na mojom blogu, ešte nestretla so zle mierenou kritikou(ťuk ,ťuk)
    A musím pochváliť krásny interíer,je to niekde u teba/priateľa ?

    http://cestchic-daniela.blogspot.sk/

    P.S. nechem rýpať...ale máš pár chybičiek v texte,hlavne dĺžne a pod... :)

    ReplyDelete
  6. Such a gorgeous lady. Especially love that shot with your leg on the arm of the chair. Very adorable and sexy all at once. Great pics.

    http://downwithpants1969.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. pěkný retro byteček...já osobně jsem žádnou kritiku nezaznamenala, takže nic takového neřeším..ale to vždycky záleží asi i na tom, jaké přitahuješ čtenáře. Já jsem za ty svoje vděčná, jsou úžasní! a když vidím někdy komentáře na nějakém hodně slavném blogu, tak bych s nimi ani náhodou neměnila.

    ReplyDelete
  8. Ja s tebou úplne súhlasím Zuzi. Vždy sa rozčuľujem nad tým, prečo Slováci a Česi tak veľmi kritizujú na blogoch. Naozaj ich stále pribúda, poznám jeden blog, kde sú dosť profesionálne fotky atď, ale negatívnych komentárov je tam viac, ako tých pozitívnych. Naozaj to dá zabrať, keď chce niekto vytvoriť článok a mať pekné fotky. Sama soms sa rozhodla blogovať..o všeličom, no najmä nechty, no tiež nechcem nalakovať nechty, odfotiť a pridať. Vymýšľam stále nové dizajny..ombre efekt, rôzne vzory, jednoduché či zložité..nechcem tam dať jednofarebné niečo, čo dokáže každý. Máš pravdu, že to dá zabrať. Niekedy mi dá zabrať kým niečo vymyslím, kým to nejako vytvorím na nechtoch..niekedy sa to nepodarí inokedy hej..No a čo sa týka fashion blogov, tak to je až nenormálne, ako sa tu kritizuje. Mám veľmi veľmi rada niekoré zahraníčné blogy a tam teda nevidím takmer žiadny negatívny komentár. Asi tam naozaj chodia iba tí, ktorým sa ten blog páči a štýl tej blogerky. Aj keď blogerka oblečie niečo extravagantné tak je odvážnejšia a ľudia to majú radi. Tu si nejaká blogerka oblečie niečo extra trošku a už kritizujú, čo to má na sebe. Alebo si oblečie dajme tomu niečo naozaj pekné, tak namiesto toho, aby ju pochválili, skritizujú totálne nepodstatnú vec..buď miesto, kde sa fotila alebo výraz tváre alebo vlasy..alebo jeden priblblý detail. Proste si naschvál nájdu niečo, čo skritizovať. Jediné, čo môžem na negatívne komentáre napísať je to, čo sa dá zhrnúť do jedného slova. ZÁVISŤ. Ale neskutočná. Ďalšia blogerka má napríklad krásne veci a dosť drahé a je dosť mladá..ale mňa osobne to nezaujíma, veď keď to má, nech to má. Proste je to jedno. Hlavne, že vyzerá dobre, má pekné outfity, vie sa zladiť atď a všetci začnú kritizovať, ako je možné, že v jej veku má také drahé kabelky a veci a blá blá blá. Veď to nie je ich problém, určite ich neukradla :D Keď človek na to má, nech si to kúpi. Ja sa pokladám za človeka, ktorý nezávidí ľuďom, to by potvrdilo aj moje okolie. Keď sa mi niečo páči ja nemám problém tomu človeku tú vec pochváliť. A to robím aj na blogoch. A keď sa mi niečo nepáči, radšej nekomentujem.
    P.S. prepáč za mega komentár :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. při čtení tvého komentáře mě jako ta první bloggerka, o které jsi psala 'poznám jeden blog, kde sú dosť profesionálne fotky atď, ale negatívnych komentárov je tam viac, ako tých pozitívnych' napadla Pavlína Jágrová a při 'Ďalšia blogerka má napríklad krásne veci a dosť drahé a je dosť mladá..ale mňa osobne to nezaujíma, veď keď to má, nech to má. Proste je to jedno. Hlavne, že vyzerá dobre, má pekné outfity, vie sa zladiť atď a všetci začnú kritizovať, ako je možné, že v jej veku má také drahé kabelky a veci' Sabina Pleštilová.. nemám pravdu? :D

      Delete
    2. No prvý tip ti teda vyšiel, ale na druhý som myslela niekoho iného :) Sabinu nepoznám :D ale pozriem.. :)

      Delete
  9. absolútne s tebou súhlasím! :) inak skvelé miestečko na blogovanie! :)
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  10. Plne s tebou suhlasime.Pozri www.skigastein.com,fotky,cas 14.22,14.26,14.27 caukokakauko

    ReplyDelete