Packing up!

Ahojte, tretí prázdninový deň je tu! Pre mňa je plný nervov a rozmýšľania na čo som zabudla. Balím sa. Ako som už minule písala odchádzam na mesiac preč, a kam? Zajtra o 10:45 mi letí lietadlo Prague-New York. Musím tam byť už 3 hodiny pred odletom a mať pri sebe milion päťsto dokumentov (uff, letím do Ameriky prvý krát ale poviem vám, problémov a starostí bolo fakt dosť - či sa mi to oplatilo napíšem neskôr) Spokojná a kludná budem až v utorok večer (6 hod časový rozdiel) to už bude po všetkom, kontroly na letisku, nájsť ľudí z agentúry na to obrovskom letisku v NY, zoznámenie s rodinou (už som videla fotky, sú strašne zlatý) a to čoho sa najviac obávam prvý deň v škole. Prosím, držte mi palce :)
A na čo tam vlastne idem? Keďže na budúci rok končím gympel už som dosť rozmýšľala nad univerzitou, no a na moju vysnívanú potrebujem spraviť TOEFL ibt test na aspoň 78 bodov (max 120) nechcem nič nechať na náhodu. Samozrejme, že aj v škole mám hodiny angličtiny - nechcem byť zlá ani ohovárať ale naša  profesorka neviem naučiť nič! možno by zvládla tak základnú školu! Budem mať 7 hodín denne angličtinu - príprava na ten test, no víkend voľný. Moc by som chcela navštíviť Niagara Falls no i samozrejme všetky pamiatky od Sochy Slobody po obchod Forever 21 ktorý 25.6. konečne otvotili aj na Times Square :)

Fotiek bude veľa (dúfam) a pridávať sa budem snažiť každý deň :)

English version: Tomorrow at 10:45 a fly from Prague to New York for one month. I am so excited! but also worried. I´ll be happy and satisfied on Tuesday evening you know, after my first school day, my flight, welcomed with my host family (i saw some photos of them and they are very sweet) and when i found persons from my agency on the big NY airport. 
And why I go to NY? Study, 7 hours a day only english lessons - prepare for TOEFL ibt test, I need it for my university...but its a long story and now I am so hungry and my mum call me to the kitchen for lunch so bye bye and I´ll add some photos on my first opportunity.


Stále neviem ako som všetky tie veci napchala do tak malého kufra.
I still don´t know how I pack all these clothes into my little trunk.


5 comments:

  1. Wow, tak to ti závidím. Uži si to a dávaj si pozor. :))
    Btw.: Ak uvidíš niečo lacné a pekné, kúp....Potom hoď na blog a predávaj...My sa tu o to určite pobijeme....:)

    ReplyDelete
  2. Ivanka dakujem :) tak to určite spravím...
    Giulia molto grazie :)

    ReplyDelete
  3. nemyslíš vážne..ty ideš do NY????panebože,teraz by som aj pukla od závisti...tak aspoň pofoť veľa veľa veľa nech máme čo kukať

    ReplyDelete
  4. Jestli můžu vědět na kolik takový pobyt přijde? Co vím jsou to šílené sumy. Já už jsem v NY byla, ale jen na 3 dny, což se platí víceméně jen za letenku:), ale studium, ty bláho:D To je sen;) Kam by si chtěla na universitu?

    ReplyDelete