The Upper Shelf

 

Ahojte,
dnes to bude o niečom inom ako zvyčajne, dnes o kozmetike :) Viem, že existuje veľmi veľa (v poslednej dobe až príliš) blogov o kozmetike plnej recenzií a užitočných informácií ale ja budem písať iba o tom čo používam už dlho a som s tým veľmi spokojná.

ENG:
Hi,
today its gonna be about something different, today about cosmetics :) I know, there are many (recently too many) cosmetic blogs, full of reviews and useful information but I will write only about things I use and enjoy for a long time.

KIKO - hydrating mask

Často mávam suchú pleť hlavne v lete zo slnka a táto maska mi vždy veľmi pomáha. Je to akoby biely krém, takže keď si ju dám na tvár vyzerám ako by som ani žiadnu masku nemala, takže môžem ísť vysypať smeti bez toho aby som sa strachovala, že niekoho chytí infarkt keď ma uvidí :) Ale späť k učinkom. Pleť je po nej hydratovaná a svieža. Len škoda, že Kiko nie je na Slovensku.

ENG:
I usually have very dry skin during summer and this mask always helps me to hydrate it. Its a white cream, so when I use it, it looks like I don´t have any mask on. Throwing garbage is no more a problem, haha. But back to its advantages. My skin is hydratated and fresh. Unfortunatelly, I can´t buy Kiko in Slovakia.

Avéne - Cleanance gel 

Čistiaci gél na problematickú pleť. Od vtedy ako som sa dozvedela, že všetky tie pleťové vody sú na nič a čistia iba povrchovo, kúpila som si tento gél. Pleť dokonale očistí a dokonca sa mi zlepšila pleť, už nie je až taká mastná a lesklá ako kedysi. Je síce drahší ale veľmi, veľmi dobrý :)

ENG:
Cleanance gel for problematic skin. From the moment I read that skin lotions have no meaning at all and can clean skin only from outside, I bought this gel. It cleans perfectly and my skin is also getting better, its not so greasy and shiny as before. Its a little bit more expensive but very good :)

Sephora - Smoothing primer 

Podkladový zjemňujúci gél, ktorý používam predtým ako si dám makeup. Pleť je po ňom veľmi jemná, svieža a makeup potom vyzerá "zdravšie".

ENG:
I am using this smoothing primer before makeup. Skin is very soft and fresh after. Plus makeup looks "healthier".

La roche-posay - Toleriane teint 

Tento makeup používam už asi 5 rokov a som s ním veľmi spokojná. Tuba je síce malá ale vydrží tak na pol roka až trištvrte, pri každodennom používaní. Prispôsobí sa pleti, nevyzerá ako taká umelá maska a zakryje všetko čo má :) 

ENG:
I am using this makeup for around 5 years. Its tube seems pretty small but it lasts for around 7-8 months with everyday use. It adapts my skin, hide everything and doesn´t look like a strange mask :)

Avéne - Cleanance

Krém na mastnú, problematickú pleť. Vyskúšala som ich už veľa aj od rôznych značiek ale musím povedať, že s týmto som najviac spokojná. Používam ho každé ráno a večer a mojej pleti veľmi pomáha. Akne sa mi zlepšilo a aj keď sa niekedy nejaké pupienko objaví, za pár dní sa znovu vytratí :)

ENG:
Cream for problematic skin. I tried a lot of them from many different brands but I have to say, this is the best one. I am using it every morning and evening and it really helps my skin. My akne is getting better :)

Sephora - matting powder

Púder to je pre mňa must have. Tento od Sephory dlho vydrží, pleť sa po ňom dlho neleskne a pri tom  môže stále dýchať. Je síce o niečo drahší ale v balení je aj zrkadielko a tá mäkká vecička na nanášanie (ja ale používam brush).

ENG:
Powder is must have for me. And this from Sephora lasts for a long time, my skin is not shiny but still can breathe. Its a little bit more expensive but it contains a mirror and the soft thing for putting it on (I am using brush).



5 comments:

  1. ten make up je naozaj skvelý ako hovoríš :) pleť nevyzerá umelo :) na mojom blogu nájdeš o ňom čerstvý príspevok :)

    staň sa mojim novým followerom http://camomille-sign.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  2. Krásný článek, make-up je skvěly :))

    Zvu tě na svojí GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html BUDU RÁDA KDYŽ SE ZÚČASTNÍŠ. :)

    A jinak, prosím tě, jak se upravují takhle ty štítky jak tam máš mezi nimi to oddělení a zarovnání uprostřed? :/ Vůbec nevím jak si s tím poradit, můžeš se sama přesvědčit kouknutím na můj blog jak ty štítky mám hrozné ! :D

    ReplyDelete
  3. síce nepoužívam ani jeden výrobok, ale veľmi neodporúčam podkladové bázy, hlavne keď máš problematickú pleť, ja ju používam iba v "nutných" prípadoch, keď idem na dlhšiu akciu, alebo keď viem, že musím vydržať dlhšie "akože" pekná. Pre mňa sú úplne nepochopiteľné tie špongie pri púdroch, nikdy som to nepoužila :D
    ja si najviac chválim bioderma sebium čistiaci gél, teraz keď som bola v Budapešti a zabudla som si ho, moja pleť mala 4 dni krízu, vynikajúco čistí pleť!

    ReplyDelete
  4. I will have to try the Sephora primer!

    xx
    Kelly
    Sparkles and Shoes

    ReplyDelete
  5. Toleriane je top! Tiez som ho uz zopar rokov nevymenila a ani to nemam v plane :)

    ReplyDelete